diumenge, 15 de desembre del 2013

SCRATCH VS EDU365.CAT



l'Scratch és un programa amb el qual  nois i noies poden aprendre molt a partir de configurar un personatge i donar-li diverses ordres per fer, gràcies això es pot crear una pròpia animació o més d'una. Aquest programa és complexa perquè ofereix un ventall ampli de possibilitats, que són difícils d'organitzar si no estàs prèviament familiaritzat. No obstant, aquesta dificultat permet desenvolupar l'enginy de l'alumne i la seva creativitat, experimentant. A més a més és un programa que aproxima els nens i nenes al món de la informàtica i l'interacció, ja que té molt marge de joc. Per exemple, es podria fer un projecte amb l'Scratch, que consistís en fer animacions amb els personatges que volguessin i després traslladar els diversos moviments, a un lego o "robot" que obeís allò ordenat. D'aquesta manera els nens aprenen de forma divertida i didàctica, ja que tenen una motivació amb la qual desenvolupar la seva cognició.

 

Per un altre banda, tenim l'Edu365.cat, una pàgina web que recull molts exercicis sobre diversos temes i cursos. Aquestes activitats ajuden a l'alumne acabar d'entendre un tema o repassar, per tal que aquest tingui els coneixements necessaris. Tanmateix a nivell de les TIC, aquest tipus de pràctiques no són bones, ja que la seva facilitat implica adoptar un rol repetitiu i avorrit, per tant la visió del nen o nena sobre aquestes no serà gaire bona. A més a més són activitats tancades amb les quals no es pot interaccionar ni incentivar la motivació del nen.  



En resum, ambdues pàgines ajuden a evolucionar al nen amb els seus coneixements, però l'Scratch proporciona més avantatges a nivell educatiu i congnitiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada